Köpa te

Som vi redan nämnt så är te en dryck som finns av en mängd olika sorter och det är därför väldigt roligt att prova sig fram för att hitta en smak som man verkligen gillar. Förutom de smaker som teet är smaksatt med så kan även smaken skilja sig åt mellan de olika typerna som finns. Ett grönt te brukar till exempel ha en mer sträv smak, medan ett rött roiboos-te har en mycket söt smak. Tycker du att smaken inte framträder tillräckligt kan du ta hjälp av extra sötning i form av socker eller honung, vilket brukar hjälpa till att få fram smakerna ytterligare.

Drycken gå att köpa i såväl vanliga matvarubutiker som i speciella tebutiker. Även en del fikaställen kan ibland sälja det te som du kan dricka hos dem om du skulle vilja ta med dig det hem. Du kan antingen välja mellan att köpa te på påse eller i lösvikt. Köper du te på påse får du färdiga portioner som räcker till en kopp, där du endast behöver stoppa ner påsen i varmt vatten för att få till drycken.
Löste i sin tur är lite krångligare att hantera, då du köper tebladen löst till ett hektopris. När du ska tillaga teet kan du då använda dig av en tesil, vilket är en liten kula som du fyller med bladen och sedan stoppar ner i vattnet. Det finns idag även små tepåsar i samma material som kaffefilter, som du kan fylla med bladen och stoppa ner i vattnet. När du använder löste kan du själv bestämma hur mycket blad du vill använda till en kopp och kan på så sätt reglera hur mycket smak det ska vara.

Om du köper te av lite finare sort så kan det hända att du får dessa i fina plåtaskar med vackra mönster. Att ha dessa burkar framme kan vara lite roligare än att bara förvara dem i ett stängt skåp. Till exempel kan du sätta upp en liten vägghylla i ditt kök där du kan visa upp dina burkar, tillsammans med någon fin tekopp som passar till. En modell på hylla som många rekommenderar till detta och liknande småförvaring är stringhyllan, som efter behov alltid kan byggas ut med tiden. Hyllplanen är flyttbara och du kan där för enkelt placera dessa där de passar bäst för just de saker du vill visa upp.